12 oktober 2024 om 10:00 - 0 reacties

Schrijf je in voor de Denkdag rond Collectieve Zorg

Wat zijn onze dromen voor de collectieve zorg vandaag en morgen? Wat vragen we aan de zorgaanbieders? Waarin kunnen we daarin bijdragen? Is er nog een toekomst voor de grote instellingen? Hoe realiseer je eigen regie en inclusie bij een verstandelijke en/of meervoudige beperking? Je komt het te weten op de denkdag van FOVIG met boeiende sprekers en inspirerende getuigenissen. Er is tevens een flankerend programma voor personen met een verstandelijke handicap

 

Denkdag over de collectieve zorg in de nabije toekomst op zaterdag 12 oktober in Brugge

 Met deze dag willen we iedereen bijeenbrengen die, vanuit omringd zijn, mee wil denken en aan de slag wil gaan rond inclusie in de collectieve zorg. De dag is bedoeld voor:

  • de leden van FOVIG
  • alle leden van het collectief overleg in voorzieningen voor personen met een handicap
  • de gebruikers van collectieve zorg en hun vertegenwoordigers
  • directies en personeel van die voorzieningen
  • beleidsmensen
  • alle geïnteresseerden in inclusie, medezeggenschap, welzijn en collectieve zorg voor personen met een handicap

 De denkdag vindt plaats op zaterdag 12 oktober van 10 tot 16 uur in  Ons Erf (Unie-k), Chartreuseweg 53, Sint-Michiels (Brugge).

logo FOVIGProgramma:

  • Vanaf 9u30 - Rustig onthaal van de deelnemers met koffie/thee en boterkoek.
  • 10u00 - Welkom en situering door Georges Goffin
  • 10u15 - Een genuanceerd inclusieverhaal. Greet Roels neemt ons mee in het verhaal van inclusie, de-institutionalisering en vermaatschappelijking. Aansluitende reacties en dialoog
  • 11u15- Een inclusieve samenleving maken we samen. Marleen en Melanie tonen samen met Vanessa Dermaut hoe ’t Venster dit aanpakt. Aansluitende reacties en dialoog
  • 12u30 - Lunchbar Kadet, een initiatief van De Kade, zorgt voor een gezonde en smakelijke lunch
  • 13u30 - De Boomgaard: de zorgzame buurt verbindt professionele inzet met buren- en kennissennetwerk. Jan Vanwezer vertelt vanuit de ouderenzorg over ‘samen zorg dragen voor elkaar’. Aansluitende reacties en dialoog
  • 14u45 – Eindconclusies. Wat nemen we mee naar huis, naar ons collectief overleg? Waar krijgen we goesting van?
  • 15u30- Muzikale finale met stof tot nadenken met alle deelnemers, ook uit het flankerend programma
  • 16u00 - Afsluiting van de ledendag

 

Sander Deckx, theatermaker en rolstoelgebruiker, praat het geheel aan elkaar en zorgt voor interactie met de deelnemers.
Linus Vanlaere, ethicus en papa van een zoon met een handicap, reflecteert en formuleert stellingen voor dialoog met de zaal en de sprekers.

Flankerend programma voor personen met een verstandelijke handicap

Er is de keuze uit een activerend aanbod van verhalen (gebracht door Dries Gilliaert, schrijver en verteller), wandelen, gezelschapsspellen, strips, mocktails maken, snoezelen… Afwisselen tussen het aanbod is voorzien, net zoals (tijdelijk) aansluiten bij het reguliere programma.

Na inschrijving voor het flankerend programma wordt er contact opgenomen in functie van de persoonlijke invulling en specifieke zorgnoden.

Inschrijven: inschrijven is mogelijk tot vrijdag 4 oktober 2024. Dit kan uitsluitend online via deze link. Bij inschrijving krijg je een e-mail met bevestiging en details voor betaling. De inschrijving is pas definitief na betaling.

 

Deelnameprijs

De prijs voor deelname aan alle activiteiten, welkomstkoffie, drankje en lunchbuffet bedraagt: 15 € per persoon voor FOVIG-leden en/of hun partner, leden van Trefpunt STAN en bijstandsorganisatie ZOOM: kunnen deelnemen aan het reductietarief van 25 €,  alle andere deelnemers betalen 35 €. Het flankerend programma voor personen met een verstandelijke handicap bedraagt 15 €.

Scan de QR-code in voor meer info.

Ledendag_2024_QRcode kopie

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.