Informatie - 11 september 2024 om 17:28 - 0 reacties

Dompel je onder in de wereld van René en beleef hoe personen met autisme hun wereld ervaren

Kom jij als hulpverlener of leerkracht regelmatig in contact met personen met autisme? Wil je zelf ervaren welke moeilijkheden zij dagelijks tegenkomen?Stap samen met je team ‘Het Atelier van René’ binnen en beleef zelf hoe personen met autisme de wereld anders begrijpen en ervaren. Slagen jullie er als team in om het kunstwerk van René te herstellen binnen de tijd? Speel het spel en deel je ervaringen met elkaar tijdens de nabespreking!

Wat is ‘Het atelier van René’?


In ‘Het atelier van René’ is een spel, een 'escape game' waarin je wordt ondergedompeld in een aantal uitdagingen die mensen met autisme dagelijks ervaren: verschillende informatiestromen met elkaar moeten combineren, letterlijk of figuurlijk denken, een andere prikkelverwerking, het inschatten van sociale regels, emoties herkennen, tijdsbeleving…

Je wordt op een speelse manier geconfronteerd met wat mensen met autisme dagelijks meemaken. Het is geen theoretische vorming, maar een spel waar beleving en ervaring centraal staan.


Voor wie?

De escape game richt zich op het netwerk van personen met autisme (vb. begeleiders binnen het jeugdwerk, sportclubs, leerkrachten, opvoeders, studenten in de zorgsector, team van collega’s en werkgevers, familieleden… ). Tijdens de Escape Game zullen er veel prikkels zijn. Personen die gevoelig zijn voor drukte en/of zich oncomfortabel voelen tijdens het spel, kunnen de ruimte steeds verlaten.
De Escape Game kan met een team van minimum 4 en maximum 6 spelers gespeeld worden.

Waar?

Voorlopig worden de sessies enkel in Zonhoven bij Wegwijs georganiseerd.

Kostprijs

De kostprijs om het spel te spelen is €100. Deze kostprijs geldt voor de deelname van één team van minimum 4 tot maximum 6 personen.

We rekenen op een totale duur van 2u30 om het spel te spelen en na te bespreken. De begeleiding door onze professionele begeleiders wordt onder de noemer van outreach geregistreerd. Bij de boeking van de sessie ga je automatisch akkoord met de outreach overeenkomst.

Meer info en inschrijven vindt je via de website van Wegwijs Limburg: klik hier. 

Lees hier ook het artikel op vrt.

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

Lees ook

  1. 9 april 2024

    Vraag het aan Sofie - Waar kan ik als persoon met een verstandelijke beperking mensen ontmoeten?

    Informatie Antwerpen Brugge-Oostende Gent-Eeklo Limburg Klein-Brabant Midden-Brabant-Leuven Zuid-Oost-Vlaanderen Pajottenland Tienen Waasland Westhoek Zuid-West-Vlaanderen Noord-West-Brabant
  2. 8 april 2024

    Interview met Steven De Weirdt van Aditi vzw

    Informatie
  3. 21 november 2022

    Arbeidsrechtbank Kortrijk vernietigt vermindering van budget

    Informatie Antwerpen Brugge-Oostende Gent-Eeklo Limburg Klein-Brabant Midden-Brabant-Leuven Zuid-Oost-Vlaanderen Pajottenland Tienen Waasland Westhoek Zuid-West-Vlaanderen Noord-West-Brabant Rechtstreeks Toegankelijke Hulp Persoonsvolgend Budget (PVB) Persoonlijke-assistentie Budget (PAB) Integratietegemoetkoming (IT) Inkomensvervangende Tegemoetkoming (IVT) Wachtlijsten

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.