Nieuws - 3 september 2024 om 10:18 - 1 reactie

Maak kennis met onze nieuwe teamleden!

We zijn verheugd om twee nieuwe, enthousiaste krachten in ons team te verwelkomen. Bij STAN Trefpunt Verstandelijke Handicap is Pauline Vanlerberghe vanaf augustus aan de slag als administratief medewerker. Daarnaast versterkt Yoni Thierens sinds mei GiPso als adviseur kleinschalige projecten. We stellen beide dames graag aan jullie voor.

Pauline Vanlerberghe is  administratief medewerker bij Trefpunt STAN


Pauline Vanlerberghe (29), afkomstig uit Izegem en binnenkort woonachtig in Kortrijk, is sinds kort aan de slag als stafmedewerker administratie bij STAN. Met een bachelor in orthopedagogie heeft ze tijdens haar opleiding verschillende stages gelopen bij mensen met een beperking, zoals Mariënstede in Dadizele en MFC De Hoge Kouter in Kortrijk. Pauline is gepassioneerd door vreemde culturen, talen en muziek. Ze houdt van lekker eten, tijd doorbrengen met vrienden en familie en reizen. Voordat ze bij STAN kwam, verbleef ze enkele maanden in Marokko, waar ze als sociaal werker betrokken was bij een residentie voor vrouwelijke universiteitsstudenten. Pauline spreekt naast Nederlands ook een mondje Arabisch en Koreaans. Haar interesse in het Koreaans komt voort uit haar liefde voor Koreaanse series en films.

Pauline 3

Pauline ziet het als een groot voordeel om te werken met mensen met een verstandelijke beperking: “Werken met deze doelgroep en hun omgeving biedt een unieke kans om van hen te leren, een andere kijk op het leven te krijge en te herinneren wat echt belangrijk is.”

Haar rol bij STAN: Pauline houdt zich bezig met alles wat met administratie en financiën te maken heeft. Daarnaast ondersteunt ze de dagelijkse werking van onze vzw en helpt ze met het beantwoorden van vragen van leden.

Grootste uitdaging? “Ik wil veel bijleren en iedereen beter leren kennen.”

Pauline is bereikbaar via administratie@trefpuntstan.be of telefonisch op +32 2 897 33 94 voor alle vragen rond administratie.

Yoni Thierens is adviseur kleinschalige projecten bij GiPSo

Yoni Thierens (26), een interieurvormgever uit Gent, heeft een passie voor schilderen, wandelen, koken en reizen. Vlak voor ze bij GiPso begin mei aan de slag ging, maakte ze nog een reis naar China.
Yoni heeft eerder gewerkt als opvoeder bij vzw Bijs, een woonproject dat negen kinderen met motorische en/of mentale beperkingen een nieuwe thuis biedt: “Ik vond het geweldig om hen uit te dagen en hen te helpen hun grenzen te verleggen. Ik merkte dat ik een belangrijke en vertrouwde schakel was in hun leven.” Daarvoor was Yoni de persoonlijke assistente van Jasper en Tijl, een tweeling met het syndroom van Down. “Mijn moeder woont naast Bijs, dus ik spring nog regelmatig binnen. Het is fijn om te zien hoe de buurt betrokken is bij het project en het waardeert.”

Yoni Thierens 2

Haar rol bij GiPso: “Ik ben het eerste aanspreekpunt voor mensen die een kleinschalig woon- of leefproject willen starten. Ik geef advies, verbind mensen met de juiste contactpersonen en onderhoud de relaties met bestaande projecten. Daarnaast doe ik de communicatie op sociale media en werk ik mee aan de (vernieuwing van) de website.”

Grootste uitdagingen in de nieuwe functie? “Het onder de knie krijgen van wet- en regelgeving is een grote uitdaging. Ook belangenbehartiging zie ik als een belangrijke taak.”

Je kunt Yoni bereiken via info@gipso.be of yoni.thierens@gipso.be. Telefonisch is ze bereikbaar op 02/897 33 97. “Ik kom ook graag op bezoek, zodat we elkaar beter kunnen leren kennen en ik een goed beeld krijg van de leefomgeving.”

Reacties

  1. ingrid maesingrid maes Schreef op 7 september 2024 om 09:49:58

    Leuk om te lezen dat er interessante nieuwe, jonge medewerkers starten bij STAN, veel succes!!!

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

Lees ook

  1. 23 maart 2021

    Beke zet extra middelen in voor wegwerken wachtlijsten

    Nieuws Wachtlijsten
  2. 10 september 2024

    Vragen over het besteden van je Persoonsvolgend Budget?

    Nieuws Persoonsvolgend Budget (PVB)
  3. 29 mei 2024

    Oproep voor kandidaten Down The Road

    Nieuws Antwerpen Brugge-Oostende Gent-Eeklo Limburg Klein-Brabant Midden-Brabant-Leuven Zuid-Oost-Vlaanderen Pajottenland Tienen Waasland Westhoek Noord-West-Brabant Down the Road

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.