Algemeen - 5 juli 2024 om 16:58 - 0 reacties

Update - Recht op Ondersteuning in Kortrijk

De Actiegroep Recht op Ondersteuning  was op woensdag 10 juli aanwezig bij de herdenkingsplechtigheid aan het Groeningepark in Kortrijk. Dit bleef niet onopgemerkt. 

De actievoerders wilden de aanwezige politici en onderhandelaars voor een nieuwe Vlaamse regering oproepen om het recht op ondersteuning te respecteren. Youri Devlaminck: "Dat personen met een handicap tot 20 jaar moeten wachten op een budget voor ondersteuning is een grote schande voor Vlaanderen. Ze worden behandeld als tweederangsburgers want zonder ondersteuning kunnen ze niet volwaardig meedoen aan de samenleving noch menswaardig leven. We vragen een echt recht op ondersteuning. Na een erkenning door de overheid dat je een budget van het VAPH voor ondersteuning nodig hebt, moet je het ook meteen krijgen. En niet jaren lang op een wachtlijst terecht komen.”

Dit was de 8ste actie op 10 maanden tijd van de actiegroep.

Klik hier voor de Facebookpagina van Recht op Ondersteuning en lees wat er in de pers is verschenen naar aanleiding van de 11-juli actie.

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd

Lees ook

  1. 29 september 2022

    Dromen van... Stan TV

    Algemeen
  2. 22 mei 2024

    Update! Webinar seksualiteit, intimiteit en relaties - lees het verslag en herbekijk

    Algemeen
  3. 6 mei 2024

    Koken met STAN: toast met avocado

    Algemeen Antwerpen Brugge-Oostende Gent-Eeklo Limburg Klein-Brabant Midden-Brabant-Leuven Zuid-Oost-Vlaanderen Pajottenland Tienen Waasland Westhoek Zuid-West-Vlaanderen Noord-West-Brabant

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

STAN informeert je snel en helder over verstandelijke handicap, veranderingen in het beleid en activiteiten in Vlaanderen. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan meteen in voor onze nieuwsbrief.