Niets zo leuk als lekker kokerellen! Hier toont Rita stap voor stap hoe je de lekkerste appeltaart kan maken.
De favoriete appeltaart van Rita maak je zo:
Dit heb je nodig:
• 1 vel bladerdeeg
• 3 appels
• 80 g bloemsuiker
• 2 zakjes vanillesuiker
• 2 el vanillepudding poeder
• 250 ml room
• 2 eieren
• 3 el abrikozenconfituur
Zo maak je het:
• Verwarm je oven voor op 175° C
• Schik het bladerdeeg in een ingevette bakvorm (of gebruik het vel bakpapier dat bij het bladerdeeg zit)
• Prik er met een vork gaatjes in
• Schil de appels en verwijder het klokhuis
• Snij de appels in dunne plakjes
• Schik de appelplakjes op het bladerdeeg
• Meng in een kom de bloemsuiker, de vanillesuiker, het vanillepud-ding poeder, de room en de eieren tot een glad mengsel
• Giet dit mengsel in de bodem
• Bak 45 minuten in je voorverwarmde oven
• Haal de taart uit de oven
• Meng 3 el abrikozenconfituur met 1 el warm water
• Bestrijk hiermee de appeltaart
Laat afkoelen en smakelijk!
Bron: Cookameal.be