Informatie - 3 oktober 2024 om 14:24 - door Nica Broucke - 0 reacties

STAN Informeert - Verzoek om vereenvoudigde verslaggeving: bekijk hier het modeldocument

Als ouder van een kind met een beperking kun je een verzoek indienen voor vereenvoudigde verslaggeving via het Centraal Register van de Bescherming van Personen (CRBP). Volg deze stappen en gebruik het voorbeeldverzoek hieronder.

Stappenplan voor het indienen van een verzoek tot vereenvoudigde verslaggeving:

  1. Voorbereiding Verzamel relevante documenten, zoals het bewijs van je aanstelling als bewindvoerder en de financiële gegevens van je kind.

  2. Formulier bewindvoering goederen Ga naar de website van het CRBP. Onder het kopje 'machtigingen' vind je het formulier 'bewindvoering goederen'. Dit is het formulier dat je nodig hebt om je verzoek in te dienen. Vul het formulier volledig in.

  3. Gebruik het modelverzoek voor de machtiging Voeg bij het formulier een verzoek om vereenvoudigde verslaggeving. Hier is een modeldocument dat je als ouder kunt gebruiken:

Modelverzoek voor vereenvoudigde verslaggeving:

Aan:
Centraal Register van de Bescherming van Personen
Betreft: Verzoek om machtiging voor vereenvoudigde verslaggeving

Wij proberen onze opdracht als bewindvoerder van onze zoon/dochter (naam kind) …………. zo goed en degelijk mogelijk uit te voeren.
Uit de vorige goedgekeurde jaarverslagen blijkt dat we een correct en zorgvuldig beheer voeren over de goederen.
Gezien de actuele verslaggeving via het CRBP voor ons als ouders een disproportionele administratieve belasting betekent, vragen we te kunnen genieten van de toepassing van het vereenvoudigd jaarverslag naar de mogelijkheid die voorzien wordt in art. 500/2 BW. We vragen daarom om tabblad 7, met de detaillering van inkomsten en uitgaven, te mogen overslaan, gezien al deze gegevens terug te vinden zijn in de bijgevoegde rekeninguittreksels.
Tevens verzoeken we om de foutmelding in vak XVII te mogen negeren.

Met vriendelijke groet,
(jouw naam)
(contactgegevens)

 4. Dien het verzoek in Voeg het ingevulde formulier en je verzoekschrift samen en dien ze in via de CRBP-website of per post, afhankelijk van de beschikbare indieningsmethoden.

 5. Wachten op goedkeuring De rechtbank beoordeelt het verzoek. Bij goedkeuring ontvang je een beschikking waarin je wordt gemachtigd om vereenvoudigde verslaggeving toe te passen.

Reacties

Plaats een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd